Hoofdkantoor Rabobank Westland

“Een hoofdkantoor dat het gemeenschappelijke uitdrukt en ruimte biedt voor verandering”

De grondvorm van het nieuwe regionale hoofdkantoor van de Rabobank Westland is een ovaal. Deze vorm benadrukt de coöperatieve gedachte. Het gebouw heeft door de glazen gevel een open karakter, maar is tegelijkertijd centraal gericht omdat je door een atrium in het hart van het gebouw het hele gebouw overziet. Dit geeft het gevoel onderdeel te zijn van een groter geheel. Alle kantoorruimtes en andere functies zijn over drie verdiepingen gegroepeerd rond het ovale atrium. Het interieur en het exterieur is als één geheel ontworpen. Het interieur van het atrium is voorzien van een drietal verrijdbare bespreekruimtes.

Het nieuwe hoofdkantoor scoort hoog op zuinig energiegebruik. Allerlei middelen, zoals warmte en koude diep uit de grond halen, driedubbel zelfreinigend glas, hoog daglichtniveau binnen, zonnecellen op het dak en zeer hoge isolatiewaarden zorgen er voor dat het nieuwe hoofdkantoor landelijk gezien kan worden als een energetisch zeer zuinig gebouw. (zie ook mobielen/bankmobielen en nieuws)