Nieuwbouw Kroes, Kralingerhoek

De bouw van een nieuw kantoor met bedrijfshal voor Kroes aannemingsbedrijf is gestart. Een familiebedrijf in grond- weg- water- en betonbouw, sinds 1957 gevestigd aan de Westgaag te Maasland.

Bij de herontwikkeling is naast het verbeteren van de logistiek op het terrein ook de ontsluiting van het bedrijf op een andere wijze ingevuld. Er is een scheiding aangebracht tussen ontsluiting voor vrachtverkeer en verkeer ten behoeve van medewerkers en leveranciers (via de Burgerweg) en verkeer ten behoeve van klanten voor het kantoor (via de Westgaag).

In de nieuwe situatie wordt de oprijlaan iets verlegd en vormt het kantoor het nieuwe gezicht aan het eind van de oprijlaan. Aan de rechterzijde van het kantoor bevindt zich de kantine/bezoekersruimte van waaruit er zicht is op het achtergelegen Kroesplein. Op dit plein zijn behalve de bedrijfsactiviteiten ook de producten (zoals prefab elementen) en innovaties te ervaren. Een levendige presentatie van de activiteiten waar het bedrijf zich dagelijks mee bezig houdt.

twitter