De Architect

Waarom een architect?

Een leuk huisje tekenen kan toch iedereen? Inderdaad dat kan, maar een huis waarin al uw wensen vertaald zijn in een integraal ontwerp, niet. Een opdrachtgever zei laatst; “het wordt eigenlijk veel te weinig verteld: een goede architect bedenkt precies wat je wilt maar zelf niet kan verzinnen.”

Omdat de architect het ontwerp gemaakt heeft, kent hij het als geen ander. Hij kan dus een coördinerende rol vervullen, het bouwproject regisseren, als adviseur en vertrouwensman optreden, kortom een centrale rol spelen in het gehele bouw- en verbouwproces.

Het bureau

Böhtlingk Architectuur (opgericht in 1982) heeft ruim 30 jaar ervaring in het ontwerpen, uitwerken en begeleiden van woning- en utiliteitsbouw. Het bureau bestaat uit een klein flexibel team van allround medewerkers. U kunt bij ons terecht voor een kleine vraag, maar ook voor grootse plannen. Naast het ontwerp, de technische uitwerking en bouwmanagement begeleiden wij het gehele vergunningentraject van bestemmingsplan tot gebruiksvergunning. Wij maken t.b.v. de omgevingsvergunning, EPG (energieprestatie gebouw), ventilatie, daglicht en U-waarde (isolatie) berekeningen.

Losse diensten

Als Allround bureau kunnen wij u ook van dienst zijn met losse adviezen. Een gesprekje met de architect, eventueel op locatie, over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Er is vaak meer mogelijk dat u denkt. Losse technische adviezen variërend van: een analyse van een vochtprobleem, aankoopkeuring van een woning, advies over een omgevingsvergunning. U kunt bij ons ook terecht voor adviezen op het gebied van duurzaamheid, EPG, ventilatie en daglicht.

>> Bureau / Werkwijze